Mikä Valonkatu?

Valonkatuhankkeen yrityksetUlkovalaistushankettamme on suunniteltu koko upean kaupunginosan, Ullanlinnan, elävöittämiseksi kaupunkilaisten sekä vierailijoiden iloksi. Korkeavuorenkatu on Helsingin Pariisi: pienet bistrot, boutiquet, goottilainen kirkko, museot, puistot jne. Tavoitteemme on tämän tunnelman ja kulttuurin tekeminen näkyväksi.

VALONKATU muodostaa valopolun Korkeavuorenkadun ja Kapteeninkadun pituisena ledvalokuvioripustuksena, joka viitoittaa tien alkaen Eteläesplanadilta, Ullanlinnan kahvila- ja kauppa tihentymään, päättyen komeasti Merikadulle merimaisemaan ja rannan tarjoamiin palveluihin! Ajankohtana pelkistetyllä valonvoimaan perustuvalla ratkaisulla on pitkä pimeän kausi lokakuusta maaliskuuhun. Näin se on osa kaupungin infrastruktuuria lisäten kadun perusvalaistuksenkin voimaa.

VALONKATU on 108 valaisinkappaleen monivuotinen ulkovalaistushanke, joka on tarkoitus toteuttaa kokonaisuudessaan koeasennuksen jälkeen. Kaksiulotteinen led-valaisin asennetaan ripustimineen, pikakiinnikkeineen ja turvalenkkeineen jo olemassa oleviin kaupungin katuvalovaijereihin. Käyttöönotettava valaisin on testattu katutilassa ulkokäytössä Vuorimiehenkadulla Suunnittelutoimisto Studio Sirkuksen edessä. Valaisin sai kaupunkilaisilta positiivisen vastaanoton. Hanke on jo esitelty ja saanut huomiota lehdistössä sekä sitä on ehdotettu liitettäväksi osaksi DesignWeek 2014 –tapahtumaa.

VALONKATU -hankkeen suunnitelman on laatinut Ullanlinnan Yrittäjäyhdistykseen kuuluvan Studio Sirkuksen Riikka Steinberg. Sovittaessa kyseisen suunnitelman mallia voidaan soveltaa muissakin kaupunginosissa.

VALONKADUN KOEASENNUKSESSA Korkeavuorenkadun ja Kapteeninkadun varrelle asennetaan 7 kpl valaisimia oheisen suunnitelman mukaisille paikoille. Näin saamme arvokasta tietoa esim. tuuliolosuhteista, valonvoimakkuudesta ja asianmukaisesta asennuskorkeudesta lopullisen Valonkadun toteuttamiseksi kokonaisuudessaan.

Korkeavuorenkadun VALONKATU toimii pilottisuunnitelmana Helsingin kaupungille ja liittyy osaksi kaupungin suurempaa keskustan sesonkivalaistussuunnitelmaa. Hanke edustaa uudenlaista asukas- ja yrittäjälähtöistä kaupunkisuunnittelun yhteistyötä kaupunkiympäristön elävöittämiseksi ja viihtyvyyden lisäämiseksi. Koeasennus toimisi hyvänä pilottina kaupungin muille mahdollisille sesonkivalaistushankkeille.

Tarvittaessa lisätietoja antaa:
Riikka Steinberg
050 599 2927
Studio Sirkus
riikka[ät]sirkuskumpp.fi

3 vastausta artikkeliin “Mikä Valonkatu?”

  1. miksi ? ihmeessä – ketä palvelee tälläiset huonosti valaisevat , ympäristöön sopimattomat jouluvalot / ja kenen mielestä ja mistä lähtien tämmöinen sopii yleensä kaunpunkikuvaan / kadulle.
    -eikö olisi olennaista uusia /parantaa valaistusta ja hankkia asialliset , funktionaaliset uudet led- katuvalaisimet ( kuten muualla esim Turussa esim on jo tehty tietyillä katuosuuksilla ; (Easyled ) – tai kuten on kauniisti tehty uusitussa Tehtaankadunpuistikossa . On syytä muistaa , että valaisimien muoto ei ole olennaista vaan olennaista on valaisimien tuottama/kohdennettu kaunis ja kustannuksia säästävä valo .

  2. Loistavaa!

    Olen vuosia jakanut ihmetyksen tunteen Yhdysvaltain Suomen-suurlähettilään Bruce J. Oreck:n kanssa siitä, että Helsinki ei käytä pimeiden aikojen tuomaa valaistuspotentiaalia hyväkseen. Rock on Valonkatu!

  3. Valonkatu 2021. Illat pimenevät, sataa, asvaltti on mustaa. Kaupunki sykkii erilaisissa valoissa. Ihminen tarvitsee valoa. Kun auringonvaloa ei ole, valoa luodaan kynttilöillä, lyhdyillä ja lampuilla. Ullanlinnassa huomio kiinnittyy Kapteeninkadun ja Korkeavuorenkadun yläpuolella loistavien valoympyröiden ketjuun, kaupunginosan kaulanauhaan. Se ulottuu ihan Esplanadille asti. Olen aivan ihastunut tähän valonkatuun. Iiri Heinilä

Kommentit on suljettu.