Hanke

Ullanlinnan yrittäjäyhdistyksen valoripustus valaisee uudella tavalla eteläisen Helsingin kaupunginosien halkaisevan katutilan, Esplanadilta Meripuistoon. Valonkatu edustaa täysin uudenlaista kaupunkisuunnittelun yhteistyötä, jossa yrittäjät, asukkaat sekä taloyhtiöt ovat olleet mukana. 

Valonkadun kartta.

Kaupunki kannusti yhdistystä toteuttamaan ideansa – ripustaa katuvalovaijereihin sädekehän muotoisten valaisimien polun. Ledvaloripustus tuo valoa pitkään ja pimeään talvikauteen antaen kaupungin peruskatuvalaistukselle lisävoimaa.

Yksittäinen valaisin on kehitetty kehän muotoisesta kestävästä metallirungosta ja kannatustangosta. Runko suojaa ja toimii myös valonauhan varjostimena. Ledvalaisimet on valmistanut Saas Instruments Helsingin Hernesaaressa.

Valojen ketju ohjaa ja muovaa urbaanin elämän kulkureittejä. Valonkatu elävöittää pysyvästi koko kaupunginosaa ja näin merkitsee Helsingin kehittyvien ja nykyaikaisten metropolien kansainväliselle kartalle.

Valonkatua juhlitaan vuosittain yrittäjäyhdistyksen järjestämässä Valon juhlassa Vuorimiehenpuistikossa, Ullanlinnassa.

Valot leijuvat kuin ilmassa ja ilahduttavat abstrakteina ryhminä. Valonkadussa toteutuvat uusi kaupunkivalaistus, yhteisöllisyys sekä kaupunkikehittäminen.

Ullanlinnan yrittäjäyhdistys ry
Riikka Steinberg / Studio Sirkus