Valonkatu on valmis

Marraskuussa Valonkadun täydentävät, viimeiset sädekehät nostettiin korkeuksiin. Viisi niistä koreilevat Esplanadilla kuin porttina Korkeavuorenkadulle.

Helsingin urbaani katutila on nyt valaistu uudella tavalla Esplanadin puistosta Meripuistoon. Valonkatu, uudenlainen kaupunkisuunnittelun yhteistyö käynnistyi Riikka Steinbergin aloitteesta ja sen ripustuksen on mahdollistanut Ullanlinnan yrittäjäyhdistys. 

Sädekehän muotoisten ledvalojen leijuva polku elävöittää pysyvästi koko kaupunginosan kulkureittejä. Ne tuovat valoa pitkään pimeään talvikauteen ja antavat kaupungin peruskatuvalaistukselle lisävoimaa.

Valonkatua juhlitaan vuosittain yrittäjäyhdistyksen järjestämässä Valon Juhlassa Vuorimiehenpuistikossa, Ullanlinnassa. Valonkadussa kaupunkikehittäminen ja yhteisöllisyys toteutuvat ilahduttavan ja omaleimaisen kaupunkivalaistuksen muodossa.

Hei, yrittäjä, valjastetaan Valonkatu ihmisvirtojen käyttöön! Ohjataan ystävät ja tuttavat kulkemaan Korkeavuorenkatua luoksemme, eteläisten kaupunginosien kodikkaaseen sykkeeseen.

Tavataan sädekehien alla, Espan portilla, Valonkadulla!