Valonkadun asennus alkoi

ÄLÄ KÄVELE ENÄÄ PIMEÄSSÄ

Ullanlinnan yrittäjäyhdistys ry on työstänyt yli kahden vuoden ajan uudenlaista ulkovalaistusprojektia kaupunginosansa elävöittämiseksi ja kaupunkilaisten sekä muiden liikkujien iloksi. Valonkatu-projekti edustaa täysin uudenlaista kaupunkisuunnittelun yhteistyötä, jossa yrittäjät, asukkaat sekä taloyhtiöt ovat rahoittamassa projektia.

Helsingin puolelta yhteyshenkilönä toimii apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Korkeavuorenkatu ja sen suora jatke Kapteeninkatu tunnetaan kivijalkakaupoistaan, putiikeistaan, antiikkikaupoistaan, bistroistaan, ravintoloistaan, museoistaan ja mahtavasta uusgoottilaisesta Johanneksen kirkostaan. Ullanlinnan yrittäjäyhdistyksen tavoitteena on tuoda tämä kokonaisuus – arkkitehtuuri, kulttuuri ja muutenkin hieno tunnelma – vieläkin paremmin ihmisten tietoon.

Ledvaloripustus tuo valoa pitkään ja pimeään talvikauteen antaen kaupungin peruskatuvalaistukselle lisävoimaa. Sädekehät muodostavat valopolun Eteläesplanadilta Ullanlinnan tunnelmallisen kahvila- ja putiikkitihentymän kautta Merikadun maisemiin ja rannan palveluihin.

Valaistuksen ja ripustuksen on suunnitellut Ullanlinnan yrittäjäyhdistykseen kuuluvan Studio Sirkuksen

sisustusarkkitehti Riikka Steinberg ja valojen valmistuksesta vastaa SAAS Instruments Oy:n Håkan Långstedt.

Valonkadun ohjelmalliset avajaisjuhlat pidetään lauantaina 10. joulukuuta klo 15-16.30 Vuorimiehen puistikossa.

Valonkatu-projekti toimii pilottisuunnitelmana Helsingin kaupungille ja se liittyy osaksi suurempaa keskustan sesonkivalaistussuunnitelmaa.

Lisätietoja antavat:

Riikka Steinberg
050 599 29 27
riikka@sirkuskumpp.fi

Mikko Kaukonen
0400 437 525
weloveullanlinna@gmail.com

www.valonkatu.fi